Kalenders elektronisch beschikbaar

vrijdag 4 september 2020 - 7:30 - 1.331 keer bekeken

Nee hoor, je hoeft dit jaar niet je volledige kalender over te typen op je gsm of je laptop of…

Onze webmaster heeft voor elke ploeg een volautomatische ics-kalender gecreëerd.

Voeg de ics-kalender toe aan je eigen agenda en… hopla, al je wedstrijden staan erin. Gemakkelijk, toch?

Welke url?

  • Heren 1: http://www.vckapellen.be/ics?team=heren-1
  • Dames 1: http://www.vckapellen.be/ics?team=dames-1
  • Dames 2: http://www.vckapellen.be/ics?team=dames-2

Hoe werkt het?

Google Calendar

Log in op je Google-agenda. Aan de linkerkant van de pagina , vind je ‘Andere agenda’s ‘ en klik op het pijltje aan de rechterkant . Klik op “Toevoegen via URL.” Vul de url (zie hierboven) van je ploeg in en bevestig.

iPhone/iPad

Ga naar “Instellingen” en dan naar “Mail, contacten, agenda”. Klik op “Nieuwe account” en kies “anders”. Kies “Voeg agenda-abonnement toe” onder “Agenda’s”. Vul bij “server” de juiste url (zie hierboven) in en klik op “Volgende” en “Opslaan”.

Android

Om de agenda op een Android toestel toe te voegen moet je hem eerst toevoegen in Google Calendar (zie hierboven). Ga dan op je toestel naar de Agenda app, en bij de Instellingen van je Google account moet je “Nu Synchroniseren” aanzetten. Het kan zijn dat je je Google account selecteert, en daar onder “Andere agenda’s” de agenda van je ploeg ziet staan (maar niet aangevinkt). Vink deze aan om ze te importeren op je toestel.

Problemen?

Lukt het je niet om de kalender toe te voegen aan je eigen kalender? Vraag even hulp aan onze webmaster: wim.versees@vckapellen.be