Het nieuwe VC Kapellen

maandag 24 juni 2019 - 14:41 - 840 keer bekeken

Afgelopen maanden is er heel wat geschreven en gezegd over VC Kapellen als club en de toekomst daarvan. Over een paar maanden begint het nieuwe seizoen. Achter de schermen heeft het nieuwe bestuur keihard gewerkt aan een plan om de club opnieuw leven in te blazen. Wat gebeurde er? Wat zal er gebeuren? Het antwoord op deze, en andere, vragen leest u verder.

Wat met de ploeg in Liga B?

De club heeft besloten om de ploeg in Liga B niet meer te laten aantreden. Daarvoor zijn er verschillende factoren. Enerzijds een gebrek aan spelers, anderzijds moeten we toegeven dat een ploeg in tweede klasse een grote hap uit het budget vraagt. Misschien wel een te grote hap. Het deed ons als club en bestuur pijn om een deel van deze traditieclub te moeten afgeven, want ooit was VC Kapellen een uithangbord voor het Antwerpse volleybal op het hoogste niveau. Maar we kijken vooruit en gaan vol voor alle andere teams en de mooie toekomst voor onze club.

Waar willen we opnieuw voor staan?

Een club met een familiale sfeer die volleybal kan aanbieden op een manier waar plezier in combinatie staat met enige prestatie. Een club waar iedereen elkaar kent en regelmatig met z’n allen het terras of kantine vult om gezellig samen te keuvelen over volleybal of andere zaken. We willen als club opnieuw de betrokkenheid en verbondenheid hoger in het vaandel dragen. Het is belangrijk dat elke speler en speelster of vrijwilliger zich thuis en welkom voelt bij VC Kapellen.

Hoe ziet het nieuwe bestuur er dan uit?

Enkele vaste waarden behouden hun plaats, de andere functies werden ingevuld met een flinke verjonging. En dat is ook de richting waarin we vanaf nu willen gaan. Jonge mensen met engagement en inzicht. Jeugdig enthousiasme gepaard met skills. Met een nieuwe voorzitter, Johan Dewachter, aan het roer slaat de club met een frisse wind een nieuwe richting in. Wim Versées zal het financiële compartiment op zich nemen. Judith Peeters en Pol Smets blijven zoals afgelopen dozijn aan jaren het administratieve op zich nemen. Dieter Smets zal met ondersteuning van Stef Van Hees het sportieve plaatje begeleiden. Hij neemt ook de communicatie op zich en zoekt daar iemand die een ondersteunende rol kan bieden.

Wil jij graag deel uitmaken van het team dat het bestuur ondersteunt of bruis je van de ideeën? Neem dan zeker contact op met Johan via: johan.dewachter@vckapellen.be

Agenda

vrijdag 5 maart 2021

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK